Voor elk moment in het leven én tijdens de dag

De consument wil alsmaar meer gezonde en verantwoord geproduceerde voeding en dranken. Terecht! Wij spelen hierop in met gezonde producten én alternatieven. Niet voor één leeftijd, maar voor alle leeftijden. Niet voor één moment van de dag, maar voor de hele dag door. Dat doen wij met 3 categorieën in België:

 

Zuivel en plantaardige alternatieven

In 1919 startte Isaac Carasso zijn eerste yoghurtfabriek in Barcelona. Zijn missie? ‘Gezondheid brengen via voeding’. Meer dan 100 jaar later staat dat engagement nog steeds als een huis.

In 2017 werd de belangrijke stap gezet naar plantaardige voeding en dranken. De consument wou gezondere en duurzame keuzes, wij kwamen eraan tegemoet. Vandaag biedt Danone de keuze tussen zowel plantaardige producten (Alpro, Provamel) als zuivelproducten (Danone, Activia, Actimel, Oikos,… ). In lijn met ons actiekader ‘One Planet. One Health’ ondersteunen wij zo het flexitarisch dieet, waar zowel zuivel- als plantaardige producten toe behoren.

Alpro

Al meer dan 40 jaar is Alpro dé Europese pionier in plantaardige voeding. Met een breed aanbod van heerlijke plantaardige drinks, alternatieven voor yoghurt en room, desserts, margarines en ijs op basis van GMO-vrije soja, amandelen, hazelnoten, cashew, rijst, haver of kokosnoot.

Provamel

In 1983 kwam het biologische merk Provamel erbij. Plantaardig, staat centraal. Daar bovenop zijn alle plantaardige drinks een variatie op yoghurt op basis van biologische ingrediënten.

Danone Zuivel en Plantaardige alternatieven

Onze commerciële zuivelactiviteiten in België begonnen in 1930. De productie-eenheid in Rotselaar werd in 1962 ingehuldigd door Koning Boudewijn. Vandaag vindt hier de grootste yoghurtproductie van Europa plaats! De fabriek in Wevelgem werd in 1988 gebouwd en is tot op vandaag nog steeds de grootste plant-based factory in Europa! Twee strategische sites wat betreft productinnovatie en technologie.

Met merken als Danone, Alpro, Actimel, Activia en Provamel zijn we een belangrijke speler op de Belgische markt.

#wistjedat we met meer dan 80 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar, samenwerken?

We verbinden ons ertoe in België:

 • de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling: Alpro en Danone Zuivel en Plantaardige Alternatieven steunen ten volle het recente Waste Warrior Project van Too Good To Go tegen voedselverspilling. Alpro vermeldt reeds ‘tenminste houdbaar tot’ (THT) in plaats van ‘te gebruiken tot’ (TGT). De progressieve verandering van de datumaanduiding op de zuivelproducten laat consumenten hier ook toe hun aankopen flexibeler te gebruiken en na de aangegeven datum te consumeren.
 • consumenten te helpen om beter geïnformeerde en gezondere voedingskeuzes te maken: op onze zuivel- en plantaardige producten staat het Nutri-Score label. Makkelijk te begrijpen informatie over de nutritionele waarde van onze producten. Vandaag heeft meer dan 80% van ons assortiment in België voor onze categorieën zuivel, plantaardige alternatieven en water een Nutri-Score A of B.
 • bij te dragen aan de bestrijding van waterschaarste: door het installeren van een waterzuiveringsinstallatie in onze productiesites in Rotselaar en Wevelgem. Dit bevordert het hergebruik van water. Zo sluiten we de watercyclus van de fabrieken en kunnen we bijvoorbeeld in Wevelgem tot 80% van ons water hergebruiken.
 • verantwoord om te springen met de middelen en hulpbronnen van onze planeet: ons doel is verpakkingen ontwikkelen die gerecycled, hergebruikt of gecomposteerd kunnen worden. 100% circulaire verpakking dus! Enkele voorbeelden. Door over te schakelen op plantaardige plastics voor Alpro’s drankkartonnen bespaarden we meer dan 4.000 ton CO2 per jaar. Het Light&Free Fruit yoghurtpotje is nu ook te vinden in 30% gerecycleerd plastic (rPET).

Meer informatie te vinden op www.danone.be en www.alpro.be.

Gespecialiseerde voeding

Zorgen voor een ander. Da’s het DNA van Nutricia. Wij willen via onze gespecialiseerde voeding mensen ondersteunen in hun gezondheid. Nutricia staat voor de juiste voeding en support tijdens de verschillende levensfases. De juiste voeding, gekoppeld aan ondersteuning, levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het leven. Van jong tot oud, in goede en slechte dagen. De eerste 1000 dagen van een kind zijn essentieel voor de gezondheid, ook op latere leeftijd. Gezonde voeding is in deze periode heel belangrijk. In België staat Nutricia bekend om merken als Nutrilon, Olvarit en de medische voeding dat onder de naam Nutricia valt.

Aandacht voor goede voeding helpt om gezond ouder te worden. Ook bij ziekte en in de periode van herstel levert de juiste voeding een belangrijke bijdrage. In de medische voeding heeft Nutricia ruimschoots haar sporen verdiend, met drinkvoeding, sondevoeding en poeders en modules ter ondersteuning van een hele reeks aan ziektebeelden.

Wie verbindt, wint:

 • We werken samen met de voedselbanken en logistieke partners om verspilling te minimaliseren. Onze kindervoedingsservice, die  klaarstaat voor onze klanten.
 • Ook bij Nutricia draait het om ieders gezondheid en die van onze planeet. Nu en in de toekomst. Wij houden rekening met onze sociale, economische, en milieu-impact in lijn met de Danone-visie ‘One Planet. One Health’.
  – We streven naar koolstofneutraliteit tegen 2050.
  – We streven naar circulaire verpakking tegen 2025.
  – We promoten regeneratieve landbouw.

Voor meer informatie over Nutricia en medische voeding:
www.nutricia.be

Voor meer informatie over Nutricia babyvoeding:
www.nutriciababy.be

Waters

Onze watermerken zijn bekende namen: evian®, Volvic® en Badoit®. Het zijn natuurlijke mineraalwaters waar miljoenen mensen van genieten.

Het evian® water vindt zijn oorsprong in de Franse Alpen, in een gebied dat we beschermen en ongerept houden. Terwijl het een weg baant door de rotsen, verrijkt het zich met mineralen.

De bron van Volvic® ligt in de Auvergne, het hart van Europa. Daar ontspringt het natuurlijke mineraalwater onder de vulkaan ‘Puy de Dôme’, sinds de start de inspiratie voor het logo. De natuurlijke filtering van het water door zes lagen vulkanische gesteente zorgt voor de unieke mineralisatie.

Het mineraalwater van Badoit® borrelt naar het oppervlak in het stadje Saint-Galmier in de Loire-streek  aan de voet van de Mont Forez. De wonderlijke reis van Badoit® begint 153 meter onder de grond. Het water stuwt zich door de grondlagen die van nature rijk zijn aan kooldioxide. Dat geeft Badoit® zijn natuurlijke lichte sprankeling.

De 3 merken belichamen onze overtuiging dat onze gezondheid en die van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daar handelen we ook naar:

 • evian® : de 33cl, 50cl, 75cl en 6l formaten zijn nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), uitgezonderd het label en de dop.
 • Volvic®: het grootste gedeelte van ons gamma wordt nu aangeboden in PET-flessen van 100% gerecycled materiaal, uitgezonderd het label en de dop.
 • evian® en Volvic®, twee natuurlijke mineraalwatermerken van Danone Waters, zijn nu gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®.

Meer informatie te vinden op www.evian.be en www.volvic.be