Wereldwijd actief, met lokale teams en lokale visie

Als toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf zijn we aanwezig in 3 categorieën: Zuivel en Plantaardige Alternatieven, Waters en Gespecialiseerde Voeding. Met één missie: gezondheid brengen naar zoveel mogelijk mensen met lekkere kwaliteitsproducten, voor elke levensfase.

Multilokaal bedrijf

Wereldwijd actief in meer dan 120 landen. 100.000 medewerkers. Een omzet van €23,6 miljard in 2020. De cijfers spreken voor zich. We werken ook actief aan een duurzame en inclusieve economie door rekening te houden met de impact van onze beslissingen voor al onze belanghebbenden: aandeelhouders, klanten, consumenten, werknemers, gemeenschappen én het milieu. Met een bijzondere focus op België, streven we ernaar om zo dicht en relevant mogelijk te zijn voor de gemeenschap waarin we actief zijn.

Duurzaam eten en drinken

De gezondheid van mens en van de planeet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit onze visie ‘One Planet. One Health’ promoten we gezonde en duurzame eet- en drinkgewoonten. Daartoe hebben we 9 bedrijfsdoelstellingen vastgelegd, die volledig in lijn liggen met de 17 Sustainable Development Goals & Verenigde Naties.

En in 2020 werd Danone de eerste beursgenoteerde onderneming die de rechtsvorm ‘Entreprise à Mission’, gecreëerd door de Franse wet in 2019, heeft aangekomen. Een “Entreprise à Mission” wordt gedefinieerd als een onderneming waarvan de sociale en milieudoelstellingen in overeenstemming zijn met haar doel en zijn vastgelegd in haar statuten.

Benieuwd naar het geïntegreerd jaarverslag 2020? Klik hier

Danone België

We zijn een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Met merken als Danone, Nutricia, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel. Met zo’n 1.800 werknemers en onze productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem.

B Corp™ met de B van ‘B the Change’ en ook ‘Belgisch’…

Steeds meer bedrijven hechten grote waarde aan duurzaamheid en zetten zich in voor de toekomst van onze planeet. Wij staan mee op de eerste rij. Het beste bewijs? Het internationaal erkende certificaat van B Corp™. Het toont nog maar eens dat wij actief werken aan een economie die zowel duurzaam als inclusief is. Voor iedereen. Voor onze planeet.

Om B Corp™ te worden, moet je een rigoureus verificatieproces doorlopen. Om te voldoen, evalueert het internationale NGO B Lab het bedrijf op 5 domeinen: beleid, werknemers, klanten, gemeenschap en milieu.

Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen zijn die volledig B Corp™ gecertificeerd is. In België zijn onze 4 entiteiten reeds B Corp™ gecertificeerd. Daar mogen we best trots op zijn. Alpro is zelfs ‘Best for the World for Environment’ in 2021. Wat betekent dat Alpro wereldwijd bij de top 5% van haar referentiegroep hoort.

Locaties in België

Danone Docks Bruxsel, Brussel

Alpro Gent

Productiesite Danone, Rotselaar

Productiesite Alpro, Wevelgem