Steeds meer bedrijven dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en zetten zich in voor de toekomst van onze planeet. Ook wij zetten in op duurzaam ondernemen. Met het internationaal erkende certificaat van B Corp® komt dit nog meer tot leven. Het is het beste bewijs dat wij actief werken aan een economie die zowel duurzaam als inclusief is. Voor iedereen. Voor onze planeet.

B Corp™, alle vijf goed !

Allemaal goed en wel maar hoe word je een B Corp™ bedrijf en waar staat het voor? B Corp™ word je niet zomaar, er gaat een rigoureus verificatieproces aan vooraf. Om te voldoen, wordt het bedrijf door het internationale NGO B Lab geëvalueerd op 5 domeinen. Dat zijn beleid, werknemers, klanten, gemeenschap en milieu. De lat ligt hoog voor elk van deze afzonderlijke domeinen. Wie uiteindelijk voor alle 5 slaagt, mag terecht claimen dat er niet op een inspanning gekeken wordt om de economie meer duurzaam en inclusief te maken.

 

We zijn niet alleen, we zijn met 4.000

Momenteel maken zo’n 4.000 bedrijven deel uit van de B Corp™-community, verspreid over de hele wereld. In 2018 waren er dat nog 2400. Het besef dat er iets moet gedaan worden aan de gezondheid van onze planeet en dus aan die van onszelf, geraakt steeds meer in een stroomversnelling. Hier stopt het echter niet voor ons. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen zijn die volledig B Corp™ gecertificeerd is. Als het om gezondheid gaat, kan je niet ambitieus genoeg zijn.

 

B Corp™ met de B van Belgisch

Het internationaal erkende certificaat geldt voor alle Belgische entiteiten van Danone: Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition. Dit betekent dus voor merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel. Een bijzonder mooie en gezonde mand voor elke Belgische consument.